ΠΑΛ (ΥΓΡΟΣ ΘΕΙΟ-ΧΑΛΚΟΣ)

ΠΑΛ (ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ)

Ισχυροποιεί την  άμυνα των φυτών, και πολλαπλασιάζει την αντοχή τους.

Αυξάνει την αντοχή στο κρύο, την ζέστη  τα σοκαρίσματα και μετριάζει τις ζημιές από ζιζανιοκτόνα.

Σύνθεση: Ν ολικό 0.40% (αμμωνιακό 0.06%, αμινικό 0.34%), S 1.80%, Cu2.%, Fe 0.003%, Zn 0.002%, C οργανικό 1.83%, ΕΒ 1.094 γρ/λίτρο, ΡΗ 1.50, C/N4.57

Περιγραφή: Το ΠΑΛ δεν είναι μια απλή ανάμειξη των στοιχείων και ιχνοστοιχείων με τα φυτικής προέλευσης αμινοξέα που περιέχει. Αλλά χημική ένωση του Χαλκού, του Σιδήρου, του Ψευδαργύρου και του Θείου με τα Αμινοξέα. Για αυτό είναι άμεσα απορροφήσιμο και πλήρως διασυστηματικό. Ο Χαλκός, ο Ψευδάργυρος και ο Σίδηρος συμμετέχουν, ενεργοποιούν ή καταλύουν πληθώρα ενζύμων που οδηγούν στην βιοσύνθεση της Λιγνίνης, διαφόρων Κινονών και Φυτοαλεξινών. Με τελικό αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της άμυνας των φυτών, όπως επίσης ή καταλυτική επίδραση του Χαλκού στην προστασία της χλωροφύλλης και ακόμα σημαντικότερη η προστασία των κυττάρων από το Κρύο, τη Ζέστη και τα Σοκαρίσματα. Όλα τα λαχανικά αντιδρούν ικανοποιητικά στο ΠΑΛ εφόσον έχουν έλλειψη S, Cu, Fe ή Ζn. Ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις Πιπεριές κατά τους χειμερινούς μήνες, τα Φασολάκια και τα Φασόλια,τα Μαρούλια, τις Ντομάτες, τα Σιτηρά και το Καλαμπόκι,το Γκαζόν, τις Ελιές, τα Αμπέλια, τα Μανταρίνια, όπως και στα Αγγούρια και τα Κολοκύθια στους κρύους μήνες του χρόνου. Επανειλημμένες εφαρμογές με το ΠΑΛ ενδέχεται να προκαλέσουν οψίμιση (Ντομάτα).

Καλλιέργειες: Καρποφόρα Λαχανικά, Πορτοκαλιά,Μανταρινιά, Ελιά, Σιτηρά, Γκαζόν, Κολοκυθοειδή